ELEFANT

FATTAR NI VAD SJUKT!!??
JAG HAR BADAT MED VÄRLDENS TYNGSTA DJUR - ELEFANTER!
Hur sjukt?
Herregud vilken upplevelse, ångrar inte en sekund att vi valde att göra det, efter många om och men!
.
Har ju ridit elefanter 2 gånger tidigare så detta var helt nytt.. JÄKLAR VAD SKOJ DET VAR!
kan inte beskriva med ord... Roliga bilder får ni när jag kommer him till Sverige.. Aaarhh! Om 5 dagar :-(

Det enda jag längtar efter är lite svensk mat.. Annars ingenting alls!

GOTT NYTT ÅR PÅ ER FINA VÄNNER!
Vi firar nyår 6 timmar före er och sover när ni firar.. haha
PUSS


VÄRME

skulle ha ridit och badat med elefanter idag, vi gick upp kl 7 och var på stället 8 men när vi kom dit så säger tjejen som håller i allt att det är en "bad day today". Hon berättar då att killen som styr elefanterna när de badar har i morse klockan 5 varit med om en bilolycka på moped och var tydligen ganska allvarligt skadad och låg på sjukhus, denna tjejen verkade väldigt tagen av situationen och bad så hemskt mycket om ursäkt!
Men vi kunde inte göra något åt detta utan de var bara att ändra planerna. Så vi tog våra fina moppar och drog vidare till ett vattenfall. Eftersom vi var tvugna att slå ihjäl tiden. Elefantturen blir imorgon istället. :-)
.
Sedan var vi på stranden med Alfons/Ahlberg. Ikväll blir det "centrum".
.
Vi allihopa mår bra och njuter extra mycket nu de sista dagarna av solen innan vi drar oss hemåt!

PUSS
Såhär fina är vi när vi åker moppe!


MAGSJUK

allt det där jag sa om att hotellet var bra och blablabla... Kan vi kasta i sjön!
.
Hotellet är under alla kritik, vi checkad in i två bungalower, som kostade mer än vårt hotell på Koh Samet(som var helt fantastiskt bra!) detta hotellet kostade 6000 bath, per natt! I våra bungalower funkade inte air kondisen, inget varmvatten fanns, det var myrornas krig på toalett golvet, våra lakan var mögliga och det ligger minst 2-3 km från centrum! (en taxi kostar 150 bath endast en väg!) Kan ni tänka er att ett hotell som kostar så mycket har så dålig standard?
Pappa blev förbannad, här sov vi en natt och sedan gick pappa och Emil iväg för att leta upp ett nytt hotell. De hittade 3 st som hade rum åt oss och som var billigare!
Sen kom nästa bakslag... Vi fick inte lämna hotellet, jo men vi får inte pengarna tillbaka..
Då frågade vi om vi istället kunde få ett annat rum, och det fixade dem. (i detta laget förstod de att vi var ganska irriterade över situationen)
Vi fick istället ett 3 personers rum med en extra säng. Det blev hur bra som helst, de enda negativa är nu att vi har en bra bit att gå in till centrum. (denna vägen är inte alla belyst så på kvällen när det är mörkt är det helt kol svart!)
Såhär knasigt kan det bli när man bokar hem ifrån men man lär sig nya saker varje gång!
Nog om detta...
.
Till rubriken, jag har denna gången blivit den "lyckliga" som dragit på mig magsjuka, jag kräks inte som tur är! Men på andra hållet är det helt knasigt! Vi gick efter 2-3 dagar ner till ett apotek här på ön som såg ganska seriöst ut.. Han sa då att detta är jätte vanligt, tydligen någon bakterie som vandrar runder på ön. Ändå har jag försökt äta så "vanlig" mat som möjlig och inte så mycket thai mat. Men ikke!
Jag fick en rejäl kur som jag håller på och ta, ska äta stora svarta kapslar, 2st 4ggr om dagen! Innan mat... Jo men tjena.. Jag äter inte seriös mat 4 ggr på en dag? Ajja...
Sedan några andra tabletter, stora vita tabletter 2st, 2 ggr om dagen. Ovanpå detta fick jag vätske ersättning som jag ska dricka 3 gånger om dagen.
Eftersom kroppen släpper ifrån sig så mycket vätska när man är dålig i magen och jag befinner mig såklart i solen hela dagarna!
.
Så idag blev det en hel dag vid poolen på hotellet och imorgon blir det en strand någonstans på ön.
Sedan har pappa och Emil lockat ut mig och mamma på att hyra moppe, eftersom det är det lättaste sättet att se så mycket som möjligt av ön på.. Och då slår vi nog 2 flugor i en smäll och rider elefanter i då också, alltså på torsdag!
.
Hoppas allt är bra med er där hemma!
PUSS från Koh Chang


FRAMME!

Då har vi framme på Koh Chang. Vi åkte mini buss från fast landet vid Koh Samet, han körde i ca 120-140 km/h. Det var bäst att man sov den turen! Sedan en färja från fastlandet vid Koh Chang till ön. :-) vi fick allihopa ta åksjuke tabletter eftersom det blåste något enormt mycket och det var en kamp mot havet att komma på och av speed båten på Koh Samet.
.
Hotellet vi är på nu är hur fint som helst! Det finns två pooler och ligger ut mot havet, kan knappast bli bättre! Dock en liten bit från centrum. Vi bor nu i två olika rum, eftersom det inte fanns något annat, tyvärr!
Här på ön hade vi tänkt rida på elefanter , sen får vi se vad det blir.
Nyår har vi tänkt tillbringa med familjen Alfons/Ahlberg.
.
Det blir inte lika mycket bloggande från denna ön eftersom det inte finns något WiFi på hotellet. Sitter just nu på en tysk restaurang där det finns. Har precis ätit riktigt god mat, lite mer europeisk och det var gott efter så många dagar med thai mat faktiskt :-)
.
På denna ön är det lite mer rörelse och mer affärer, vi bor uppe bland bergen.. Vägen hit var serpentin vägar och mycket backigt.

PUSS!


STRANDEN


ORKAN & BÅTRESA

Hejhopp!

Hoppas ni allihopa hade en bra julafton! För det hade jag, mamma och pappa hade lyckats smuggla med en lite julklapp till mig och Emil, trots att vi hade bestämt att vi inte skulle ge varandra nått. Jag fick örhänge, i samma märke som ringen jag fick tidigare av mormor&morfar. Blev jätte glad! Och lillebror fick silver armband och halsband. Som han också blev jätte glad för!
.
Dock har det inte slutat blåsa och vi ska åka speed båt in till fast landet idag... Vi får se hur detta kommer gå.. Sen har vi tids press också för när vi kommer till fast landet så står det en buss och väntar på oss där. Det blåser inte lite, men kanske inte orkan. Men havet har tagit hela stranden med sina enorma vågor!
.
Sen ska vi vidare till Koh Chang, det blir nog hur bra som helst!
.
Inatt hade vi ett annat rum, min säng var sten hård och de spelades musik på en pub lägre bort till klockan 04.00, som hördes tydligt till oss. Där mellan avfyrades jätte många stora raketer. Nu tänker ni kanske, ja vadå? Men dessa raketer är så mycket större än hemma och låter mycket mer! Sådana smäller de av efter varandra hela tiden nere på stranden...
Aja!
.
PUSS


JULMAT

såhär ser min julmat ut! godare än svensk skulle jag vilja säga!
GOD JUL


JULAFTON

tjena!
.
Idag är det julafton, här är det ca 30 grader varmt och idag blåser det en hel del! det gör dock ingenting så länge solen är uppe!
Vi fick byta rum idag eftersom vårt rum var fullbokat, till ett lite bättre rum och dyrare. Här stannar vi endast en natt sedan ska vi vidare till Koh Chang.
.
Ville mest passa på och hälsa er alla där hemma en riktigt god jul och hoppas ni har det mysigt!
.
Ikväll står de en stor buffé på schemat här på hotellet och massa festligheter antar jag. Ska bli hur mysigt och skoj som helst!
.
PUSS!


VÄRME

Vi har det så jäkla bra! Allting är underbart och vi njuter till max. Bättre semester får man leta efter!
.
Idag drog lillebror och pappa ut mig och mamma på världens Berga klättring, ner till en strand, 3 stränder från vår egen. Det var en utmaning men häftigt, när vi kom fram till målet så var vi nästan helt ensamma på en helt underbar strand, helt utan stenar. Underbart!
.
Har glömt berätta att vi har haft en hel del besök av lite olika små djur.
Det var för någon dag sedan då vi hittade en stor spindel ( i mina ögon stor, ca 2-3 cm ) pappa dödade denna med en bit papper och skulle spola ut den i toaletten... För det första vill den inte åka ut eftersom toaletterna här är som de är och man får ju egentligen inte lägga papper där. När han står och kämpar för att den ska åka ut, så hittar han en annan goding på golvet, under soptunnan... En kackerlacka... Så då fick vi ta ut den, dessa får man nämligen absolut inte döda!!
På eftermiddagen står jag i duschen och då kryper det runt en stor tusen foting på golvet.. Jag går i panik.. Ja ni kan nog tänka er själv hur det såg ut! Haha...
Sen springer det ju runder massa hundar här som inte alltid är så mysiga...
.
Imorgon ska vi ut på en båttur med familjen Alfons och Ahlberg. Snorkla och njuta, det blir nog mysigt! :-)
.
Ikväll ska vi äta på en reggae restaurang, så får vi se hur det blir.

PUSS på er!


AT THE BEACH

hejsan!
jag har nu kommit på att jag kan blogga via pappas mobil, eftersom hotellet har WiFi. Så det är skitbra!
.
Idag har vi varit här i 1 vecka, tiden bara rinner iväg! Ni där hemma har snart jullov och här ligger vi och bara njuter av underbar värme..
.
Det blev ingen båttur idag, för att vi har fått reda på att det egentligen inte finns så mycket att se här på ön, vilket är ganska tråkigt men men... Imorgon ska vi istället till en annan strand och se hur det är där.
Idag är det inte lika bra väder heller... Himmelen är full med moln men värmen finns ändå, som tur är! :-)
.
Nu ska vi snart gå upp på hotellets restaurang och käka lunch!
.
PUSS!


FODELSEDAG

Hello!

.
Vi mar underbart allihopa. Vet inte exakt hur varmt vi har det har men ska idag forsoka hitta en termometer sa vi kan halla koll pa varmen i vattnet samt luften.
Vi har borjat bli bruna ocksa, kan stolt saga att jag ar den enda som inte har brant mig!!! otroligt..
.
Igar hade vi en liten fodelsegris i familjen, pappa som fyllde 43 ar. Vi hade inte hunnit fixa nogot att ta med till resan, alltsa present, for pappa ar som han ar och har ju koll pa allt som landar i resveskan. Sa vi hade hittat ett konditori, dar det fanns otroligt fina tartor. Sa mamma fick smussla pengar fran pappas planbok under dagen och jag och Emil drog en logn att vi skulle ga en promenad pa stranden, da vi istallet gick och kopte en tarta. Sedan overraskade vi pappa med denna nar vi kom upp fran stranden. Tyvarr sa smakade inte tartan lika gott som vi trodde och som den sag ut att gora.. hahah. Vi kom fram till att Thailand inte ar sa bra pa det dar som kallas baka... joo.. utseende massigt men inte smakligt.
.
Ja... finns inte sa mycket mer att saga an att vi har det jattebra och vi allihopa mar som fisken i vattnet. Imorgon ska vi forhoppningsvis ut pa en bat tur runt on har.
.
Det marks att det snart ar jul aven har, eftersom de smyckar ut ALLT med massa ljus och grejer, mysigt faktiskt!
Sa innan jag glommer det sa onskar alla i Familjen Wihlborg dig en God Jul. =)

PUUUSSS <3

KOH SAMET

TJENARE!
da har vi anlant till Koh Samet, som ni marker sa sitter jag pa ett internet cafe och ska forsoka blogga. Alltsa saknas nagra svenska bokstaver men ni far forsoka luska ut vad det ska sta! hehe
.
Vi akte buss fram till ett stalle dar vi skulle ta baten ifran som skulle ta oss till den lilla on Koh Samet.
Vi tog en speedbat fran fastlandet och den korde oss direkt in till stranden till vart hotell. Det ar riktigt fint och mysigt! Ligger precis ut till stranden och man kanner sig lite som hemma eftersom manga turister har ar nordiska..
Det ar en valdigt liten "by" och lite affarer, de gar inte heller att "pruta", trist.. haha
Men maten har ar super billig, hela familjen har idag atit lunch och middag for 1200 bath, vilket motsvarar ca 300 svenska kronor sa det gar inte att klaga pa!

Vi ska stanna po denna on i 10 dagar, alltsa firar vi Julafton har, sedan drar vi oss vidare.
.
Emil och pappa har varit ivag och utforskat on lite mer medan jag och mamma har legat och stekt i solen, UNDERBART!
.
Vet inte exakt hur varmt det ar har nu men solen har iallafall statt pa himmelen hela dagen. GAR INTE ATT KLAGA! =)

.
Vi hoppas att ni dar hemma har det bra i kylan och att vara sma hundar ocksa mar bra. =)

PUUUUSSSS <3

p.s. det blir lite trakigt nu nar vi inte kan lagga in bilder men ni far se allt i bilder nar vi kommer hem, salange far ni forestalla er hur vi har det! hehe =) d.s.

DAG 1

FRAMME I THAILAND!
.
Resan ner gick jättebra! Vi åkte med ett jättebra flygbolag, hade små skärmar framför oss på båda flygen där man kunde hitta massa spel, filmer, musik och tv program. En fantastisk mecknick! Vi mellan landade i Qatar, Doha efter 6,5 timme. Sedan var det bara att hoppa av flyget och på nästa flyg som tog ca 6 timmar. Det flyget som vi åkte från Qatar till Bangkok var världens största två motorade och det finns väldigt få av dessa i världen. Det var extremt stort..
.
Väl nere i Bangkok så tog det jättelång tid att gå igenom passagen med passkontroll, och när vi kom ut till väskorna på bandet så rullade våra väskor runt där hela ensamma... haha!
.
När vi kom ut så mötte vi en chaufför som skulle ta oss till Cilla o Magnus. ca 1 timmes bilfärd från denna gigantiska flygplats. När vi kom hem till Cilla och Magnus så skulle vi bara smörja in oss snabbt och sen skulle vi iväg och göra "Bangkok by bike". Okej tänkte vi, detta är väl inte så märkvärdigt, vi ska ut och cykla i Bangkok. När vi landade i Bangkok så var här ca 26 grader i skuggan, och detta kallar Thailand för vinter!!
.
Vi åkte tåg och en flodbåt påväg dit vi skulle och snabbt fick jag stora skoskav på mina fötter, - bra jobbat gabbi! När vi kom fram så tog Arne ut cyklar, guiden var Svensk som ni kanske förstår på hans namn, och sedan hade han en annan flicka som också hjälpte honom, som var jättesöt och jätteduktig på engelska faktiskt! En liten rolig detalj var också att Arne kunde flytande thailändska och det lät fantastiskt och häftigt att göra en helt svensk prata flytande thailändska. FRÄCKT!
.
Vi cyklade på små små vägar/gränder och ute på stora vägar där alla bilar kör. När vi körde inne på de små gränderna så var det längs med floder eller inne i deras hus nästan. Man hade inte ens en maginal på 1 meter och där kom vi turister på varsin cykel och körde genom deras små pappers hus. Thailändarna vinkade så glatt på oss och hälsade när vi kom förbi. Vi cyklade i väldigt fattigt område och det hade förvärrats något extremt efter denna långdragna översvämningsperiod. Det var vädligt hemskt att se hur människorna bor, extrem fattigdom. När man såg detta så insåg man hur j*vla bra vi har det komma i Sverige, så klaga aldrig på hur ni bor! Detta går inte att jämföra med NÅGOT! Och ni ska vara glada över att ni har mat, platt tv och Iphone.
Här gick de runt med trasiga kläder, stora tjocka tv apparater och någon gammal Nokia. De fiskade äckliga fiskar(som egentligen inte går att äta) från floderna som var helt bruna och .... ja alltså det går inte att beskriva! Ni får se bilder när dessa har lagts in. DÅÅ kommer ni förstå!
.
Jag tog igen allt den sömn som jag inte fick på natten hemma i Sverige på planet, men sedan ska ni också tänka på att vi har en tids skillnad, framåt på 6 timmar....
Jag har en lillebror som inte kan sova på flygplan och detta ångrade han nog sen.
.
Vi cyklade ca 2-2,5 mil och när vi kom fram så var vi allihopa helt slut utom Cilla. (eftersom vi hade en 12,5 timme flygresa plus dålig sömn, plus tidsskillnaden)
.
När vi kom tillbaka så gick vi till "stan" och skulle äta och där fick vi oss en överraskning när Frasse och Bimsan var där, vi käkade och de vuxna käka och tog en välförtjänt öl.
Vi allihopa satt mer eller mindre och höll på att somna.
När vi kom hem så somnade jag och Emil snabbt i sängen!

.
Idag ska vi vidare från Cilla och Magnus fina lägenhet till Koh Samet, en bussresa på 3 timmar och båtresa står framför oss. Sedan ska vi vara där i 10 dagar. Ska bli underbart!
Idag står termometern på 29 grader i skuggan!





Här har vi en bild från cykelturen!
Emil, Cilla, pappa, mamma, jag och den thailändska söta tjejen!


JAG SAKNAR ER DÄR HEMMA.
HIHI
Nu ska jag käka lite frukost och sedan ska vi dra vidare. Klockan här är 11.30 och hemma är den 05.30.


PUUUUSSS!

JADÅ, NU DRAR VI!

lussevakan var trevlig men tråkig, men med härligt sällskap blir det mesta faktiskt bra.
.
Jag har fått ca 2 timmars sömn, men sova kan jag göra en annan gång... =)

.
vet ni vad? NU DRAR VI!
.
Puss på er!! <3


NERVÖST

Nu börjar det dra ihop sig...
Jag har suttit och gjort alla mina sista inlämningar och pluggat till ett SH prov som ska skrivas idag.
.
När jag kommer hem från skolan står det packning, städning och fix inför lussevakan!
Nu återstår det bara och om jag lyckas göra allt detta innan jag ska iväg.
Imorgon så åker vi från Eslöv vid 7 tiden på morgonen, och planet lyfter från Kastrup ca 11.00.
SKA BLI SÅ UNDERBART!
'
Jag har aldrig längtat så mycket till en resa som jag har gjort till denna. Det beror nog på att jag har haft så mycket att göra i skolan och för att jag jobbade hela sommaren.
Blir nog inte mycket mer bloggande innan vi åker. Men vi hörs nere från Thailand!




FEST

idag har jag dömt lite handboll, gick hyfsat...

.
nu är jag uppe i Tennishallen och tittar när min lillebror spelar ni första tennis match. han är duktig och jag är stolt storasyster!
.

nu efteråt blir det 20 års fest/kalas!

Kram på er <3


10 DECEMBER

Är så glad att så många vill följa vår resa nere i Thailand. Vi åker somsagt på Tisdag, längtar otroligt. Ska bli så skönt att komma ifrån detta skitväder här hemma, åka ifrån Jul och Nyår är något nytt vi testar, men jag tror att det kommer bli super bra! Tanken med att blogga från Thailand är att kanske försöka minska telefonsamtal och sms. Ett mer ekonomiskt sätt att ha kontakt med Sverige. =) hähä.
.
Idag är mina underbara lagkamrater uppe i Kungsbacka för att kriga sig vidare till steg 4. Jag sitter här hemma och håller tummarna... Om de tar sig vidare från detta steget så kommer jag kunna vara med och spela steg 4 och det skulle vara så jäkla roligt! Eftersom jag bara har spelat ett USM.
.
Pluggar som en galning, snart iväg och döma lite handboll och sedan 20års fest i kväll. En mycket bra lördag enligt mig!

IBLAND HADE JAG VELAT VARA EN BLÄCKFISK!

rubriken säger kanske det mesta!
Idag hade jag velat vara på tre ställen samtidigt!
1. idol finalen i Globen
2. se landskampen mellan Sverige - Danmark i Brasilien.
3. se Eslövs HF - Rimbo i plasthallen.
Men människa som jag är så kan jag inte dela på mig, tyvärr!
Idol finalen är min pappa uppe och ska titta på, där jag oxå hade fått vara.
landskampen mellan sverige och danmark hade varit extremt mäktigt att få se live, men så är det med all handboll! kanske slänger in en kommentar om matchen senare!
och eslöv - rimbo hade varit rolig att se eftersom rimbo killarna är så roliga att titta på och lirar sjukt rolig handboll!
Idag så har jag gjort prov på andningsorganen i skolan, det gick faktiskt bra, så nu har jag bara 2 inlämingar kvar att göra klart i helgen och plugga på samhälle så jag klara de provet på måndag. SEN är jag helt fri från att bli stressad av läxor och prov. SKÖNT!
Ikväll blir det myskväll med lillebror, tacos och godis. Imorgon står de döming på schemat och sedan hålla koll på mina töser som är uppe i Götet, Kungsbacka och spelar USM steg 3!
En bild från Spanien i somras, på laget! ♥
LOVE
gabbi

FRÄMRE KORSBAND

JAG VILL BARA VARNA KÄNSLIGA TITTARE DÅ DET KOMMER KOMMA UPP OTÄCKA BILDER NU!

Det var den 10 September 2010. Vi skulle iväg på träningsläger i Danmark, Ringsted. Vi såg alla fram emot det, ny tränare och nya möjligheter. Det skulle bli en härlig helg med massa träning och bra träningsmatcher.

Nu efteråt så kändes väldigt bra och en väldig tur att min mamma var med på detta lägret. Vi börjar träningen när vi kommer dit, fredag kväll. Jag hinner värma upp, passa lite boll och jag var så förväntans full, de va duktiga tjejer och jag hade fördelen att jag kunde prata danska med allihopa så jag så verkligen fram emot denna helgen!

Skulle göra en positions träning, Marcus vår då nya tränare hjälpte mig. Jag skulle hoppa "bock" så över en annan tjej som står böjd. om ni vet? och när jag landa skulle jag ta emot en passning och sedan skjuta på mål. Marcus kom fram och skulle titta när jag gjorde detta. och jag tänkte "nu jävlar ska jag visa att jag kan och visa att jag är duktig!" Så skulle jag aldrig ha tänkt! Jag hoppar över, nog de bästa hoppet jag gjort. När jag landar så känns det som min fot sitter kvar i golvet och knäet går helt åt det andra hållet.. Den mest otäcka känslan jag varit med om!(ni som själv varit med om detta förstår mig i detta!)

Jag trillar ihop på golvet, jag fattar inte riktigt vad som hänt. De enda jag skriker är .. mitt knä.. mitt knää...!

Min tränare får upp mig på benen, han hade då lindat mitt knä med is och bandage. Jag kunde stötta på det och gå lite försiktigt med hjälp. Mamma kom och försökte få mig att gå, marcus försökte också.. Han tryckte och kände. Denna smärtan går inte att beskriva, och jag skämtar inte. Den är sjuk!

Jag försökte gå lite och det gick faktiskt hyfsat, jag grät och grät. Jag var just då mest ledsen över att jag fattade att jag missade resten av denna roliga helgen. Jag förstod att jag inte skulle kunna vara med.

Nästa problem uppkom ganska snabbt då jag fick smärt perioder, dvs att jag fick perioder där smärtan var helt sinnes sjuk. Jag visste inte var jag skulle ta vägen. Mamma frågade mig flera gånger om jag verkligen hade så ont, ja sa jag.. Hon frågade mig säkert 10 gånger innan hon och Marcus bestämde sig för att ringa SOS. Mamma tvekade eftersom hon själv jobbar inom sjukvården och tyckte att det var lite onödigt att lösa en resurs på att hämta mig som knappast hade ont, men jag kände ju att något verkligen var fel.

Det skickades då en ambulans till mig, och som tur var kunde min mamma prata med SOS på danska!

Det dök aldrig upp någon ambulans, idrottshallen blev allt mer tom och alla började försvinna där ifrån, där satt jag med mitt knä och visste mer eller mindre inte riktigt vart jag skulle ta vägen.

Då visade det sig att den ambulansen som hade skickats till mig hade fått ett prio 1 larm, hjärtstopp. Men efter ca 30 minuter så kom en ambulans till mig.

Det var lite roligt också, det var en manlig och en kvinnlig ambulanssjukvårdare. De hade diskuterat fram och tillbaka om vem som skulle vara med mig där bak i ambulansen eftersom de hade fått reda på att jag var svensk, och de var oroliga för att vi inte skulle kunna prata med varandra.

Men så fort de hörde att jag pratade danska så blev de överlyckliga och all spänning släppte. Killen som var med mig och min mamma i ambulansen var riktigt snäll.

Väl inne på sjukhuset så gick allt faktiskt ganska snabbt. Fick prata med en sjuksköterska, hon skickade mig på vanlig röntgen. LÄGG MÄRKE TILL ATT JAG INTE FICK NÅGOT SMÄRTSTILLANDE ÖVER HUVUDTAGET!

När de skulle röntga mig så fick åka i svettiga träningskläder genom halva sjukhuset kändes det som. Men väl på röntgen så kändes det som om de misshandlade mig. Tog hårda tag och brydde sig inte ett dugg om att jag hade så ont som jag hade, för jag visade det inte som jag nu efteråt kanske borde ha gjort!

 

När jag kommer tillbaka så tittar en ÖVER läkare på mitt knä och konstaterar att ALLT ser bra ut och att knäet ärSTUKAT och jag kan börja träna igen om 1 vecka. En vecka blev.... 1,5 ÅR!

Jag kunde knappt gå och jag fick inte ens ett par kryckor från sjukhuset för jag hade inte brutit något. MEN HALLÅ är ni sjuka i huvudet??

Nu efteråt tackar jag gudarna för att min mamma och jag kan danska så.. jag fick börja fejk gråta för att de skulle ge oss några, de var tydligen besvärligt för vi bodde i sverige. IDIOTER med stora bokstäver skulle jag vilja säga.

Väl med kryckor så var klockan närmare 23.00 tiden och vi åkte tillbaka till Ringsted, mormor&morfar kom och körde oss dit. BÄSTA

Såhär såg mitt knä ut när jag blev hemskickad från sjukhuset i Slagelse, Danmark.

 

Vi fick sen reda på av Ringsteds tränare att det sjukhuset hade väldigt dåligt ryckte och han tyckte att jag skulle kolla upp det när jag kom hem till Sverige också. På tisdagen så åkte jag till Lunds sjukhus och kollade mitt knä på ortopeden, där en sjukgymnast, Örjan. han tittade, kände och tryckte på mitt knä. Han sa direkt: detta är att främre korsbandet i knäet har gått av. Han förklarade vad det innebar men att jag var tvungen att genom gå en magnetröntgen för att säkert kunna fastställa vad det var för knasigt med mitt knä.

14 dagar senare fick jag göra en MR, och mycket riktigt så var det främre korsbandet i knäet som hade gått av helt. Jag fick sedan dag 1 jag var hos Örjan, så fick jag remiss till Carema här i Eslöv och där jag hade min underbara sjukgymnast, Hanspeter. Jag fick efter 3 månader komma till en ortoped som skulle avgöra om det blev operation eller inte. Han försökte övertala mig med att sluta att spela handboll helt och hållet. men nejnej! nu är det gabbi vi snackar med, ALDRIG i mitt liv att jag lägger handbollen bakom mig så snabbt utan att ens försöka. IKKE!

Så de blev då bestämt att jag skulle genomgå en operation och allt vad det innebär. Jag fick vänta 7 månader efter min operation.

 

Innan min operation i Trelleborg, en väldigt förväntansfull tjej! och mamma =)

bild på ärret, med stygn!


och en bild på ett ärr som läkte väldigt fint, utan stygn!

 

 

Den 19 April så tog vi bilen ner till Trelleborg och checkade in på sjukhuset, blev opererad.

ALLT här emellan bestod av rehab rehab och återigen rehab, konstant rehab träning!

Vilket jag ganska snabbt tröttnade på och tyckte var tråkigt att göra varje dag. usch vad tråkigt! Men TVUNGET!

Operationen säger jag inte så mycket om, finns inte så mycket. Men lägger upp några bilder som ni säkert glatt kommer skratta åt! =) haha.


NU har det gått snart 8 månader efter min operation. Och jag får tidigast börja 9 månader efteråt, så SNART SNART SNART är jag tillbaka!


 

Att inte ha kunnat träna handboll på så länge, det är ofattbart i mina ögon. Tiden har gått väldigt snabbt men i perioder har den också gått sjukt långsamt och det är det som har varit så fruktansvärt jobbigt. Det är så segt att bara gå runder med ett trasigt knä och inte se någon utveckling. Det gör en så deprimerad.

Några månader efter mig så blev Sara, i laget skadad exakt likadant, så vi har kämpat på och peppat varandra hos sjukgymnasten. Så de har ändå varit LITE positivt att ha stöd och gemenskap hos Hanspeter även om det absolut inte är roligt att ha två sega och långsamma skador i samma lag!


LOVE

gabbi


BOMBAD

Jag är helt bombad med läxor!
Jag trodde att Vård och Omsorgs linjen skulle vara lite lättare och lite mindre läxor än de andra linjerna. Dock inte därför jag valde denna utbildningen, för jag vill faktiskt jobba inom detta i framtiden!
Men jag tänkte att jag när jag kommer hem ska plugga som en galning, sen göra ett inlägg. Om min knäskada.
NUUU - vi fick sluta tidigare. GRYMT!
LOVE
gabbi

LÖSENORD

Inom kort så kommer jag sätta ett lösenord på bloggen. Anledningen kan ni få reda på senare.

NI SOM VILL FORTSÄTTA LÄSA (DE KOMMER HÄNDA EN GREJ SOM NÅGRA KANSKE GÄRNA VILL FÖLJA) DÅ TYCKER JAG ATT NI KOMMENTERAR DETTA INLÄGGET MED NAMN OCH MAIL SÅ KAN JAG SKICKA LÖSENORDET TILL DIG SEN NÄR DET BLIR AKTUELLT. ELLER SÅ GILLAR NI MIN STATUSFACEBOOK SÅ SKA JAG FIXA DET!






Sitter nu i skolan och lite dö tid, eftersom jag skrev mitt idrott och hälso prov på handbollsträningen så blev inte träning för min del imorse. Men detta är utmärkt tid till att göra klart de sista inlämingarna jag har så slipper jag sitta hemma ikväll och göra det. BRA!




LOVE
gabbi







DÖDENS DAG

Idag gjorde jag mitt matteprov, det gick nog bra. Jag är glad om jag får ett godkänt iallafall! Med tanke på att jag har väldigt svårt för matte, vet inte varför men är verkligen dum när det gäller matte...
Idag har även en tjej som heter Hanna "skuggat" mig i skolan, hon har gått med oss i VO för att se vad vi gör i skolan och kanske bli mer intresserad av denna linjen/utbildningen. Vi hade venprovtagning idag, tog blodprov på varandra, fast på lossas!
Jag har sååå mycket att göra i skolan, jättemånga inlämningar och det stressar mig något enormt mycket! Jag hatar att ha så mycket att göra.. Får dålig sömn och ofta huvudvärk när jag har mycket i skolan och mycket prov. Och det är de värsta man kan få när man verkligen måste kunna fokusera och koncentrera sig på lektion. Jobbigt...
Här har ni en bild på mig innan jag blev skadad. Tänkte berätta lite mer om min skada en annan dag!
Idag har jag handbollsträning men får tyvärr lägga den åt sidan och satsa på mina läxor. Det är något som händer väldigt sällan, men jag måste priotera mina skola, tyvärr!
Ikväll kommer mina underbara kusiner och ska fira min pappa. Så blir lite mys!
PLUGGPLUGGPLUGG!

prezi hjärtat

fallbeskrivning hjärtsjukdomar

plugga idrott o hälsa

Andningsorganen

intruduktionsklassen sammanfattning

socialpolitik VO

farmakologi

samhälle

 

Jaa.. jag har att göra!

 

 

LOOOVE!
gabbi

TISDAG 6/12


SÅHÄR KNASIG BLIR JAG AV MATTE!
usch fy blä, vad jag är less på matte, har en riktigt dålig mattelärare och sedan min förra mattelärare blev mamma ledig så har jag inte räknat ett enda matte tal, så ska ju bli spännande att hur detta provet går, har väldigt mycket press på mig eftersom jag MÅSTE somsagt klara det.
Jag var hos frisören och färgade håret och fixade till de slitna topparna. Efteråt hade jag en super snäll pappa som inte tyckte jag skulle cykla hem i regnet så blev hämtad =)
Tänkte slänga in en liten kommentar om Sveriges insats mot Uruguay. Jag tyckte den var riktigt usel, alltså seriöst.. Danmark vann mot Uruguay med 36-10 och har dubbelt så många skador som vi har. Sverige vinner bara med 31-14 och spelar som ett gäng jagvetintevad i första halvlek. När jag ser att de är så dåliga så undrar jag var den Svenska handbollsvärlden är påväg? Att Pär som är förbundskapten inte reagerar starkare, han säger efteråt att de inte trodde de skulle bli såhär.och de satsade mer på Kroatien matche, MEN vadå ? så man lägger en match bakom sig innan man ens spelat den? vad f*n är det för inställning? Enligt mig är den raktåtsatan att tänka så! väldigt dålig inställning och ni ska representera SVERIGE!? 
Vi får bara hålla tummarna att de gör en extremt stor förändring och förbättring mot Kroatien iallafall!
Ja, där fick ni min åsikt också...
här är en bild på våra handbolls tjejer som firar sitt EM silver!
Här är en bild på våra handbolls tjejer som firar sitt EM silver.
En annan väldigt rolig sak är att jag startade denna bloggen för att få skriva av mig lite känslor och tankar, för att ni ska kunna läsa och se vad jag hittar på i min vardag. Och sen en annan sak, som ni snart får reda på! 
Idag när jag kolla statistiken så har jag hela 204 besökare!!!
Detta är helt unikt för mig, jag hade inte en tanke på att så många ens skulle klicka sig in och titta, jag vet inte hur många som läser eller som bryr sig, men att man ens tar upp sidan betyder väldigt mycket. 
Är såå glad att så många redan vill läsa. SÅ ROLIGT! verkligen..
KÄRLEK TILL ER ♥
NU - Danmark - Kroatien, ska bli spännande o se vad den matchen bjuder på!
LOVE
gabbi

48 DAGAR TILL MIN FÖRSTA TATTO!

48 dagar kvar tills denna krumiluren sitter fast på min kropp, på min fot!
Tanken är att den ska vara något i denna stilen, dock inte exakt lika dan. De får bli en hemlis tills dess tycker jag! 
Jag längtar iallafall otroligt mycket tills jag äntligen ska få göra min första tatuering. Har alltid blivit nekad till att pierca mig i ansiktet och sånt, av mina föräldrar. Och jag kan faktiskt förstå dem. Men nu ska jag äntligen få en tattoo och det ska bli spännande att se resultatet sen!
Många har reagerat på att jag ska ha Emil på foten, och NEJ det är INTE min pojkvän. Utan min älskade lillebror, jag tycker det är fint att ha sin familj på kroppen. Jag menar hur jag än gör så kommer Emil alltid till att vara min lillebror och det kan man aldrig komma undan!
Idag steg jag upp och tränade handboll i skolan, sen hade jag Samhälle och efter de slutade vi för dagen eftersom lärarna har någon planerings dag. UNDERBART, det behövdes!
Jag har prov i matte onsdag, idrott o hälsa på torsdag, andningsorganen fredag och måndag har jag Samhälle. JAG MÅSTE KLARA ALLA PROVEN, hinner nämligen inte göra omprov eller något sådant! Men de ska jag nog fixa!
Skulle dragit iväg till gymmet också en runda, men plugget går absolut före nu!
Nä, nu måste jag kila, ska till frisören och bli lite fin i håret. Ska bli super skönt!
och det känns alltid tryggt att gå till frisören för har världens bästa och hon är så duktig så är inte ett dugg nervös för att de inte blir bra!
LOVE
gabbi

DET FINNS EN MENING TILL ALLT

hallöjj!
Började skolan 8.05, då var här en dam och pratade om vad en biståndshandläggare gör. inte så intressant om jag själv får bestämma.
Ikväll är det handboll på tv, Sverige-Elfenbenkusten på tv4 kl 18 tror jag! Spännande.
Sedan dra vidare till min egen träning för att göra mitt där.
Där emellan ska jag få tid till att plugga lite, har sååå mycket att göra, 3 prov denna veckan bara... bara att bita i de sura äpplet och kämpa på eftersom man får en underbar belöning sen!
Om ni är inne och kikar på min blogg kan ni ta en titt på min käre väns blogg också tycker jag.
Lina Lindwall heter den underbaringen!
http://liindwallliina.blogg.se/
LOVE
gabbi
Här har vi Ebzi Lina och mig - söööta!



och här har vi skönheten Lina!

ANDRA ADVENT

Har varit på julbord ute på Hurva Gästis, själv gått lucia och tomtat där för några år sedan så det var mysigt att se detta igen, man blev lite sugen måste jag säga!
God mat, julmust och lite tomtegröt på det var en bra början på denna julen! :D
När vi kom hem så bytte vi lite klappar, gav några till mamma, pappa, lillebror, mormor & morfar. Fast ingen visste om det, och sedan fick jag lite av mormor & morfar och lillebroren min.
Nu ska jag titta lite tv sedan kallar min sköna säng!

LOVE


finaste och vackraste luciatåget!

tomtefar, tomtemor och alla fina små nissar!
Georg Jensen
Daisy ring.
rutig pyamas!
och min mormor hade stickat detta till mig! sååå glad! =D

SÖNDAG - JULBORD

Godmorgon!
Steg upp ur min ursköna säng vid 11 tiden, åt lite frukost och nu sitter jag och uppdaterar pappas mobil. Han är inte så smart på sånt där, egentligen inte jag heller faktiskt.. haha.
Idag står det julbord på schemat och det ska bli super mysigt, med mormor & morfar, på Hurva Gästis, såå myys!

Tänkte slänga in lite bilder på min mormor & morfar från min konfirmation förra året. Och också på min farmor & farfar.


Bästa mormor & morfar


bästa farmor & farfar


och världens bästa pappa, lillebror & mamma!

LOVE
Gabbi


LÖRDAG

Hej!
Kvällen spenderadas med familjen, mysigt! "Så mycket bättre" på tv och det gör ju kvällen så mycket bättre. Idag har jag för övrigt dömt lite handboll och sen slagit in de sista julklapparna som ska delas ut imorgon, spännande!
Love
Gabbi

helt ny och dum på detta!

Hello!
Är helt ny på detta och förstår väääldigt lite. Men detta kommer förhoppningsvis att bli bättre med tiden.
Jag kommer att skriva om mitt liv, tankar, händelser och om min älskade handboll!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0