TRETTIOFÖRSTA JANUARI

Om 20 dagar sitter jag i tatueringslokalen igen och ska bli gaddad, ser sååå mycket framemot det! Ska bli underbart att bära min farmor på axlen genom livet eftersom hon inte kunnat leva livet fullt ut tillsammans med mig, sitt barnbarn.
...
Igår var jag på praktiken, och jag trvis såååå super bra! verkligen.
Vill vara kvar där för alltid med tanke på personalen och ALLT positivt man får tillbaka av de boende, de är SÅ härliga allihopa.
Kommer sakna de jättemycket när min praktikperiod är över. Det är svårt att sätta sig in i det om man inte själv varit med om det eller jobbar med det. Första dagen jag var där sa jag ALDRIG mer äldreboende och det håller jag fast vid till 110% men dessa människor är så fantastiska på alla vis.
mm.. kommer sakna det iallafall!
______________________________________________________________________________________________
Idag gick jag upp och drog till skolan för att träna, faktiskt skönt att komma upp på morgonen och komma iväg och träna även om det är segt! Sen därefter så åkte jag direkt till min sjukgymnast i Höör. Har världens bästa mamma som körde mig.
Han säger att jag är precis på slutet innan jag ska göra tester som ska avgöra när jag får börja träna, och detta gör så ont att skriva och prata om, gråten sitter enda uppe i halsen. Men jag vill ju så gärna vara tillbaka på planen och kämpa för blod,svett och tårar och fightas som alla andra! Känns segt nu på slutet och han sa till mig att så ÄR det men det gäller att kämpa och stå i, och verkligen ge ALLT nu, för det är NU det verkligen gäller... Så vi får se hur länge till jag kommer kämpa innan jag nått mitt mål och är tillbaka för fullt.
Det har ju faktiskt gått 1,5 år sedan jag skadade mig vilket är en EVIGHET i mina ögon även om det känns som tiden ändå gått snabbt.

____________________________________________________________________________________
Tjejerna kämpade sig genom USM steg 4 men med oss hem fick vi tyvärr 3 förluster och lite skador här och var. Vilket är ett bevis på att vi verkligen gett allt och kämpat som djur hela helgen. Är så stolt över att vara en del av detta laget. Man kan också se det positivt och tänka att vi faktiskt är bland de 32 bästa lagen i HELA SVERIGE! det är inte illa enligt mig!

___________________________________________________________________________________

Idag hoppar jag över gymmet eftersom jag var helt slut i benen efter ett super tufft pass hos Hanspeter. Tar det imorgon istället tänkte jag. Eftersom jag också missar träningen på kvällen pga av min praktik.
.
Nej nu måste jag ge hundarna mat och kanske också mig själv. Sen ska jag plugga lite och glo tv. Go kväll!
PUSS!






SM STEG 4

är nu i Åhus och lirar handboll.. eller ja de andra gör det, alltså tjejerna och laget.
Det har inte gått så bra men imorgon är det nya tag!
.

Vi bor på Åhus Strand, hotellet där och eftersom jag tillbringar alla mina somrar i Åhus så har jag inte sett detta så.. Men det var fint. :)

.
Absolut inget ställe jag hade velat tillbringa på under vinter halvåret. Totalt dött här!!
Ahja! , vi hörs.

.
PUSS!


TUMMEN UPP


Min praktik går super bra! riktigt roligt och inte minst med en dement dam vi har där som upprepar saker hela tiden och sjunger så fint för oss! hehe
Ikväll blir det LUGNT och imorgon bär de av till Åhus för att spela SM steg 4!
PUSS!

HAR MAN VILJAN SÅ KAN MAN LYCKAS MED ALLT

Rubriken har väldigt stor innebörd, VILL man så KAN man lyckas med allt. Så är det. Men om man inte vill så lyckas man inte heller.
VILL man vinna en match, och har viljan, ja då vinner man!
VILL man klara av skolan och har viljan till att göra det, ja då fixar man skolan!
Idag börjar jag min praktik 16-21 och ska bli mysigt att komma och ta hand om de små gamlingarna. Trivs riktigt bra på min praktikplats, underbar personal och goa äldre. Hade inte kunnat bli bättre.
.....
Jag säger att de ska bli mysigt, jag har tänkt lägga upp en video här, där ni kan få se hur det faktiskt kan gå till på vissa äldre boende runt om i landet och i världen. Detta jag har hittat här, är från Italien.
Personalen vanvårdar de äldre extremt mycket, de har sjukt dålig hygien. (vilket är super viktigt inom vården!) De drar, sliter, slår, och puttar helt försvarslösa människor.
Antingen måste dessa människor ha de väldigt jobbigt hemma och ta ut detta på de äldre på sitt jobb. Eller också så har de helt enkelt inget HJÄRTA. Jag förstår verkligen inte hur man kan göra så mot andra människor utan att få dåligt samvete. Detta är ju inte heller en person, utan det är i princip hela personalen på stället som har samma attityd mot de äldre. De äldre kan inte göra något, de kan inte säga till av antagligen olika anledningar. 
Dessa Italienska människor som beeter sig såhär mot äldre måste verkligen ha något fel i huvudet, för såhär får det fan inte gå till!
....
Det värsta är att detta förekommer i Sverige också! Kanske inte i lika stor utsträckning men att det ens finns människor som får för sig att göra såhär. Det är just nu väldigt uppmärksammat här i Sverige eftersom det är många äldre boende, framförallt privat ägda som blivit anmälda pga av att anhöriga och andra har sett att det har varit något fel. De blir då anmälda till något som heter SoL= Socialtjänstlagen.
I Sverige har Carema och Attendo care varit i rampljuset och fått väldigt mycket klagomål.
- Så som att de har lagt en äldre, med funktionsnedsättning på ett madrass på golvet.. (de ska finnas en säng som är höj och sänk bar!)
- De har inte gett de boende sin medicin i rätt tid vilket har bidragit till att de äldre har fått stå ut med hög smärta och annat.
- De har inte bytt kateter och stomi vilket har bidragit till extrema bakterier och många har blivit sjuka.
- Hygiena rutiner har varit väldigt dåliga.
HÄR hittar ni ett klipp från det Italienska äldreboendet.
PUSS!

IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT

tycker att ni ska kolla in på denna, jag får verkligen GÅSHUD varje gång.
DETTA kallas underbar handboll mina vänner, länken hittar ni HÄR .
.
Jag tycker Danmark är mycket roligare att titta på nu under EM än Sverige. Jag blir bara irriterad över Sverige när de spelar, jag förstår verkligen inte hur de tänker och framförallt inte hur Staffan och Ola tänker. 
Ulrik Wilbek är underbar på alla vis och Danmark och deras Mikkel Hansen är helt j*vla sjuk, vilken KILLE!
För er som inte vet vem dessa sjukt grymma människor är så får ni dem på bild!
Ulrik

Mikkel

.
Ikväll är det myskväll hemma med lillebror, ätit hamburgare och bara myst.
Imorse så tränade jag i skolan, vi hade ett rejält fyspass och när jag kom hem så duschade jag. När jag stod i duschen kom jag på att det var tisdag och egentligen står det gym på schemat. Detta får jag trycka in en annan dag för jag orkar inte duscha två gånger på en dag. Och vill inte gå till gymmet och inte ge allt, då är det bara "onödigt" känner jag. Tror jag tar det på fredag istället.
Idag var jag ledig från praktiken men imorgon jobbar jag 16-21. Direkt efteråt ska jag till hallen för att se tjejerna möta H65.
PUSSS!

EMIL

<3


MIN FÖRSTA TATUERING

DÅ VAR DET GJORT!
herre min gud vad ont det gjorde, men SÅÅÅÅ nöjd jag är!
och tro det eller ej, jag har bokat ny tid den 20/2 till att göra en till. KNASIG JAG ÄR.
PUSS

REDO

de byggda naglarna är av och jag är redo för praktik i 4 veckor!

PUSS


ALLT GÅR I TVÅ HUNDRA

Jäklar vilken vecka och vilken helg. Allt går verkligen i två hundra, så jäkla snabbt och imorgon är det min stora dag!
Jag ska tatuera mig och börja praktiken. Får hålla tummarna att Skånetrafiken håller sig till sina tidtabeller annars blir jag inte glad!
Börjar min första dag med att börja 6.50 till 12.00. Vilket betyder att jag måste ta tåget 06.22. Jag kommer vara en zombie där på morgonen.
I helgen nu har jag dömt sjukt mycket, 2 matcher i fredag, 3 i lördags och 2 idag. Full fart och GOOOA pengar!
Igår raderade jag kontakter i min mobil också, blev från 242 kontakter till 155 kvar. :)
.
Mja, känner att jag varit usel på allt som heter blogg men ska försöka bättra mig!
.
Tänkte att jag kanske kunde ha någon frågestund och dagens outfit någon gång då och då!
.
Nu ska jag till hallen igen för att se killarna i Allvenskan möta Hallby och sen ska jag själv döma efteråt.
.

Skrev detta inlägget i förmiddags men laddades inte upp. Nu kommer det istället.

PUSS




TURBULENT DAG

Sitter och käkar lite naturgodis innan jag ska iväg och döma en match och sen träna själv.
Lyssnar på lite uppmuntrande musik efter denna rent ut sagt "helvetes dag" i skolan.
.
Började med att jag inte förstod vad min mattelärare pratade om på matte genomgången, och frågar snällt om han kan förklara en gång till eftersom jag inte fattar. Då ber han mig att lägga ner mobilen så kanske det blir lättare(och han säger det på ett sånt spydigt sätt som får mig att koka!) Jag svarar lite nosigt, kanske dumt gjort, tillbaka och säger att jag kan ju lika bra glo på mobilen för jag lär mig ändå ingenting av vad han babblar om. Då vänder han sig irriterat tillbaka mot tavlan och suckar, och frågar mig spydigt igen hur långt jag egentligen fattar? jag säger då vad det är och så förklarar han en gång till. Han frågar igen om jag fattar, JA svarar jag. Men egentligen fattade jag fortfarande ingenting.
.
Sedan börjar några tjejer i klassen att tjaffsa med varandra om några jävla hörlurar, och sitter och skriker åt varandra. Just då är det bara dessa 5 tjejer och jag i klassrummet, jag har hög musik i örona och huvudvärk men jag hör ändå deras jävla skrikande, blir återigen förbannad och ber dem att stänga igen käften och sluta skrika. Då får jag bara ett skratt mot mig och sen fortsätter dem, slutar med att jag lämnar klassrummet för att inte säga något annat dumt som jag inte borde säga.
När vi kommer tillbaka så är det kaos i klassrummet, alla pratar och musik är på och dessa tjejerna tjaffsar fortfarande. De hela slutar med att en tjej sitter längst bak i klassrummet och den andra står i dörren, genom hela klassrummet skriker de då till varandra på SITT hemspårk, och jag och alla andra svenskar FATTAR INGENTING. Detta har varit uppe tidigare i klassen att vi tycker det är respektlöst att i klassrummet och på lektion att prata sitt hemspråk. På raster och runt om på skolan, FINE. Men inte i klassrummet eller på lektionstid. För vi svenskar fattar INGENTING och vi kan ju inte veta om de pratar skit eller vad. Man får liksom onödiga föruppfattade meningar om varandra vilket är onödigt och jag tycker det är respektlöst att göra det bland andra människor som inte förstår språket. FINNS JU EN ANLEDNING TILL VARFÖR JAG OCH MIN MAMMA PRATAR SVENSKA MED VARANDRA ÄVEN OM VI HADE KUNNAT STÅ OCH PRATA HUR MYCKET SKIT VI VILLE OM ALLT OCH ALLA OCH INGEN SKULLE FATTA, PÅ DANSKA. Men jag tycker inte att man gör det. OCH SÅ ÄR MIIIN ÅSIKT!

.
Flisan min lilla älskling hund har kräkts 7 gånger idag,hemskt och jobbigt för henne. Och jag HATAR spyor och klarar inte av det, varken människa eller djur. Hoppas hon snart blir bättre.
.
Efter allt elände idag så lägger jag upp lite snygga bilder från innan vi drog till jägers, dagen innan jag åkte till Thailand.
.

NÄ, nu ska jag ta och fixa mat tills mamma & lillebror kommer hem och sen ska jag iväg.
.
PUSS!










VÄRLDENS SÄMSTA!

FÖÖÖRLÅT!
jag vet att jag varit världens sämsta på att blogga, men jag har haft fullt upp.. knasigt mycket att göra.
Idag i skolan så var det öppet hus för skolelever som går i nian att komma, de fick då välja 2 program som de ville hälsa på och fördjupa sig i. Jag var då "guide" för Vård och Omsorgs programmet, blivit tillfrågad av lärare tidigare. Vi hade tagit på oss "arbetskläder/sjuksköterska kläder" för att de skulle se vem vi var och från vilket program, pinsamt men detta uppskattades!
Vi berättade då om programmet och sedan fick de testa på venprovtagning, mäta blodtryck och heimlich manöver(hur man gör när någon satt något i halsen).
.
Sedan slutade vi tidigare, vilket var super skönt! och då åkte jag till stan och gjorde lite hemliga ärende. Sen till min favorit, Hanspeter, min sjukgymnast. Fick återigen inga klara besked utan bara "du är på slutet och nära att snart vara klar" JOO, men NÄÄÄR?! jag blir tokig av att inte få lov att gå för fullt... :(
När jag kom till Eslöv igen drog jag direkt till gymmet och körde mitt pass där. SKÖNT!
-NU, PLUGG!
PUSS!


LAGKVÄLL

lägger in mer text och bilder från Thailand imorgon så håll utkik!

Fattar mig kort och ikväll tillbringades kvällen med de tjejer som har betytt oehört mycket för speciellt under de senaste 1,5 året. Ni har fått mig att fortsätta kämpa och kämpa för att ta mig tillbaka till er och handboll. Det har varit något av en berg och dalbana med väldigt höga backar och djupa svackor. Men med er i laget och veta att ni backar upp mig så har det gått mycket lättare. NI BETYDER! <3

Imorgon ska jag döma match, första på faktiskt 1 månad. Känns lite konstig men det går nog bra.
Somsagt, återkommer imorgon med mer.

PUSS på er!


LIVE TO WIN

hejhopp!


suttit och skrivit ihop tider som jag behöver ha ledigt från praktiken. Det börjar bli mycket så det är lite jobbigt!

igår såg jag matchen mellan Sverige och Ryssland. väldigt bra Sverige måste jag säga!
sen hoppa jag i säng redan vid 21 tiden, det är dock inte ofta det händer eftersom jag har träning till 21.30 två gånger i veckan.
sånt är livet!
Just nu ser jag framemot att vi ska lära oss lyftteknik imorgon i skolan, ska bli super skoj att få reda på hur man verkligen ska göra!

Visar en bild på hur mina naglar ser ut nu, fixade i Thailand! Acryl och design för 1100 Bath vilket är ca 250;- svenska. Och allt tog ca 1 h o 45min. snabbt och fint!

PUSS


13 DAGAR!

hej mina finaste!

suttit hela kvällen och sorterat bilder och lagt in dessa på facebook. men ni får dem här senare, LOVAR!
Hoppade över min träning idag (egen) för är ensam hemma med lillebror och har lite att stå i. Så tar igen det i helgen istället.

Första dagen i skolan efter drygt 4 veckors lov, det kändes skönt att träffa alla underbara vänner men samtidigt segt att vara tillbaka. Tur att vi har praktik om 2 veckor.
och... vet ni vad??

JAG SKA TATUERA MIG OM 13 DAGAR!! hur knasigt.. ska bli super skoj!! :D


PUSS så länge.


THAILAND 2011-2012 DEL 1



HÄR kommer en del bilder. Jag hade tänkt att lägga in bilderna så snabbt jag bara kan. Men i olika inlägg och sedan berätta vad vi gjorde där och så.
För att underlätta för mig hade jag tänkt sammafatta detta i "kategorier", som t.ex. olika öarna och olika utflykter.
- Bangkok (Bangkok By Bike)
- Koh Samet
- båttur/snorkeltur
- sammanfattning på Koh Samet
- Koh Chang
- elefanttur/moped
- sammanfattning på Koh Chang

dessa bilderna som kommer nu är bara lite olika, alltså tillhör de ingen bestämd kategori.


utsikt från en liten vandring vi gjorde bort till en betydligt finare strand.

en gravt sjuk kvinna, lidande av aneroxia ut i fingertopparna. Denna kvinna bodde här
och vi såg henne gå fram och tillbaka längst stranden minst 4 ggr om DAGEN!
ryktet som gick var att hon bott här i minst 5 år. Från Tyskland.

beställde in en pizza och den historian kan vi ta en annan gång.
Något av det äckligaste jag vet är ärtor, precis vad som syns här!
äckligaste pizzan jag sett och smakat i hela mitt liv!

U N D E R B A R T

SMILE


strand säljare, en dag smakade vi detta hon lagar här, - grillad kyckling.

färgade oxå mammas hår en dag, 12 svenska kronor för en tub hårfärg!

pappa & emil tog en kajak tur en dag på Koh Samet.

pappas födelsedag och denna fantastiskt fina tårta som rent ut sagt
smakade SKIT!

pappas födelsedag och hela familjen Wihlborg samlad!

avslutar med en bild på mig och Emil från julafton!

PUSSSS!

B I L D E R

fick en fråga om jag kunde lägga upp bilder från när vi badade med elefanter. JA! det hade jag kunnat om jag inte hade klantat till mig och raderat samtliga bilder på kameran. Som står i tidigare inlägg...


MEN, KANSKE.. så har vi löst problemet och kan återfå alla, eller de flesta bilderna. Så vi får hålla tummarna på att detta funkar och då lovar jag att ni ska få se bilder. =)

slänger in lite bilder från resan till Thailand 2008-2009.


Emil hittade en cocos nöt och denna delade vi och åt sedan cocosen som fanns där!

en av de häftigaste elefant showerna jag har sett! galet bra!

MBK - LOVE IT! mitt favorit ställe. shopping till 100%!

satte i löshår, kostade 300 kr för hela håret! helt ok!

ute på båttur, på Koh Tao.

VILL TILLBAKA!!

tänkte göra er lite avundsjuka och slänga in lite underbara bilder från resan.
PUSS!
Jag och Emil på White Sunny Beach på Koh Chang.
Underbar thai massage som alla fick utom Emil, kosta 300 bath för 1h, = ca 80 kr!
Fisk spa som alla testade, jag och mamma gjorde de två gånger. kittlades något fruktansvärt
men man fick "babyfötter" efteråt, super skönt! 15 min, 150 bath = ca 40 kr!

BORTA BRA MEN HEMMA BÄST!

ska försöka se om jag på något sätt kan fixa tillbaka bilderna i den förbaskade kameran!!
.
Landa idag och dagen bestod av att hälsa på mormor o morfar och sen köra hemåt, som tur var så stängdes öresundsbron när vi precis kört på den så vi hann hem och slapp vänta! dock var de 50 km gräns över hela bron. men vi kom hem!
.
där efter hämta vi hundarna hos våra underbara hundpassare. Och sen tränade jag, SÅÅ skönt. efter min förbaskade magsjuka...
.
Imorgon blir de gym, handboll och bästa Nisse kommer hit, MYS!♥
Lördag står bio på schemat med fina flickor, MYYS!
.
bilder och sådant kommer upp när jag har tid...
PUSS!

DET SOM INTE FICK HÄNDA... HAR HÄNT!

som sagt....
Jag är den mest idiotiska människan just nu... Jag är så jävla korkad!
Men min system kamera sluta fungera så skulle försöka få den att fungera... Men...

Jag raderade ALLA bilder, ALLA!
Så ni kommer inte få se några bilder alls som jag lovat.. Trist men sant.
Som vi sa här så är det bara bilder... Men det är så jäkla tråkigt att man kan råka trycka fel på EN knapp och sen är allt borta... Hade närmare 1000 bilder från vår underbara resa, men nu är allt helt borta!

Jag hade världens sämsta nyårs afton! Jag mådde så fruktansvärt dåligt, dålig i mage och extrem illamående, VILKEN TUR ATT VI SNART ÅKER HEM! Så min mage kan bli normal igen.
Jag kunde inte äta nått allt och knappt dricka, hade känslan av att jag skulle spy hela tiden - hemsk!
Höll ändå ut för mamma, pappa och Emils skull och vi såg dessa gigantiska raketer avfyras längst hela stranden..

Imorgon åker vi till BANGKOK - shopping till Max!

PUSS


RSS 2.0