MUFFINS MED CHOKLADFYLLNING


muffins:
2 ägg
2 ½ dl socker
½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
100g smält smör eller margarin
fyllning:
100g smält smör eller margarin
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Gör såhär:
Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner mjölet blandat med kakao, salt och vaniljsocker.
Rör sist ner det smälta smöret och skeda ner smeten i formarna. (aluminium eller dubbla pappers)
Grädda mitt i ugnen på 175° - i ca 15 minuter eller tills smeten börjat sjunka.
Ta ut dem och tryck hål i mitten av muffinsen med en tesked så att det blir en liten grop i mitten.
fyllningen:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao, och rör till en jämn smet.
Häll i mjölken och grädden och koka ihop tills det tjocknar (ca 5min)
Låt sedan fyllningen svalna! Fyll därefter hålen som du gjort i muffinsen med fyllningen och sätt de i frysen. Viktigt att de serveras halvfrusna och INTE varma!
Här har ni mina muffins, de väntar på att bli fyllda i sina små gropar.
Tyckte att denna storleken var lagom, åt man en så var den mäktig
nog och den får helst inte vara större!
helt färdiga för att komma in i frysen!
riktigt gott!
LYCKA TILL!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0